Film och TV Kändisnyheter Nyheter Podd

Patrick Ekwall: När ska jag ta av mig vigselringen?

23 mar, 2021
patrick ekwall
För en månad sedan blev sportjournalisten Patrick Ekwall, 55, änkling. Hustrun Hannahs död i cancer har lämnat honom med flera svåra frågor – som hur länge han ska fortsätta bära vigselringen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Det här är täta bröstBrand logo
Det här är täta bröst

Hannah Ekwall somnade i februari in vid en ålder av 39 efter ett års kamp mot cancer. Närmast sörjande var maken Patrick, 7-åriga dottern Tindra och Patricks dotter från en tidigare relation, Hannahs bonusdotter Wilma, 21. På Instagram skrev Patrick om sorgen att:

”Det är sa ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare - även om jag vet att Hannah hade tyckt att vi måste göra det.”

I en färsk intervju med P4 Extra berättar Patrick nu om hur familjen försöker leva vidare, skriver Sportbladet.

När sorgen sköljer över

– När sorgen sköljer över mig tänker jag på hur Hannah skulle vilja att vi levde. Skulle hon vilja att jag grävde ner mig i sängen i ett sorgetöcken i tre månader? Nej hon skulle inte vilja det, hon hade velat att jag skulle ta mig framåt så det brinner lite i mig nu, säger Patrick Ekwall i P4 Extra.

När beskedet om Hannahs cancer först kom såg Patrick tre skräckscenarior framför sig, berättar han. Det första var att hustrun skulle dö, det andra att han skulle behöva berätta för dottern Tindra att mamma inte skulle klara sig, och det tredje var begravningen. Nu har han fått ta sig igenom samtliga.

Annons

– Det var extremt smärtsamt, jobbigt och slitsamt men nu kan vi ta oss framåt och försöka leva det liv vi hade velat leva tillsammans, berättar Patrick.

Svåra ställningstaganden i vardagen

På vägen mot ett fortsatt liv utan Hannah har Patrick stött på situationer som känns extra svåra att hantera. Som den att ombes fylla i civilstatus på papper och blanketter. För vad skriver man nu, frågar han sig?

– Det är mycket praktiskt när en närstående lämnar. Jag skulle fylla i papper och kom till ”civilstånd”, vad skriver jag då? Gift, ogift eller änkling? När ska jag ta av mig vigselringen? Är det ens viktigt? Det är små banala saker som hela tiden dyker upp och som man måste brottas med.

Anledningen till att Patrick gästar P4 Extra säger han är att det ger honom kraft att få berätta.

– Vi har varit öppna med Hannahs sjukdom under hela resan och det har hjälpt många andra märkte vi. De som blir hjälpta blir jag stärkt av. Då mår jag mycket bättre, säger han.

Källa: Sportbladet

Foto: TT

Annons