Film och TV Kändisnyheter Nyheter Podd

Kate Winslets kamp för att få behålla kärlekshandtag och rynkor

04 jun, 2021
kate winslet om kampen för att få visa kroppen som den är – med rynkor och kärlekshandtag
Den som försöker redigera bort rynkor, lite mage eller andra skavanker från Kate Winslet på film eller bilder får räkna med en kamp! Så här säger hon om rollfiguren hon spelar i HBO-serien Mare of Easttown.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du kanske inte visste om Kate WinsletBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Kate Winslet

En av de saker som skådespelaren Kate Winslet har kämpat för är att saker ska vara äkta. Att det även på film ska det se ut som det gör på riktigt, i verkliga livet.

I hennes senaste roll som kriminalinspektör Mare Sheehan i HBO:s serie Mare of Easttown spelar hon en hårt arbetande, trött mamma. Och det ville hon också att bilderna i serien skulle visa.

Kate Winslet vägrade låta magen redigeras bort

När regissören Craig Zobel tänkte redigera bort en bit mage från en sexscen i serien berättar Kate Winslet för New York Times att hennes svar blev ”Du skulle bara våga!”.

För Kate Winslet var det istället viktigt att karaktären hon spelar, Mare Sheehan, verkligen skulle se ut som den medelålders hårt arbetande kvinnan hon är.

Annons

”Jag blir 46 år i oktober – jag antar att det är därför människor har identifierat sig med den här karaktären på det sätt som de har gjort, eftersom det helt klart inte finns några filter”, förklarade Kate Winslet för The Times.

Jobbat hårt för att INTE förändra kroppen för rollen

Hon menar att kriminalinspektören hon spelar i serien är en kvinna som, precis som kvinnor utanför filmvärlden, har skavanker och andra tecken som visar att hon är i den ålder hon är, att hon har levt det liv hon levt och varifrån hon kommer.

Hon berättar också att hon inte har försökt förändra kroppen inför rollen.

”Jag hatar att prat om vikt, men att inte gå ner i vikt var ett medvetet val från min sida för att verkligen säkerställa att jag inte skulle bli mindre eller förändra mig själv för att jag skulle visa mig naken. Jag gjorde tvärtom", säger hon till The Hollywood Reporter.

kate winslet spelar i HBO-serien Mare of Easttown

"De flesta kvinnor är inte så"

Däremot kan det ha varit lite av en utmaning att behålla kroppens form, eftersom hon tränade hårt inför rollen. Som kriminalinspektör skulle hon kunna både tackla ner folk, slåss och arrestera vuxna män.

Annons

”Det är trevligt att känna att Mare en gång var stark i sin ungdom, men jag ville inte göra henne till en omöjligt övermänsklig 40-någonting-åring. De flesta kvinnor är inte så. Vi gör vad vi kan medan vi jonglerar allt annat. ”

Bad att få tillbaka rynkorna vid ögonen i reklamen

Men det var inte bara kärlekshandtag som Kate Winslet fick slåss för när det gäller HBO-serien. När hennes rynkor retuscherades bort i reklammaterialet skickade Kate Winslet tillbaka det och bad dem ändra det.

”Jag vet hur många linjer jag har vid ögonen”, säger hon till The Times och berättar om samtalet med HBO:

De sa: ”Måste Kate se så …”

Jag sa: ”Vadå, se förjäklig ut?” Ja. Kate måste se förjäklig ut.”

Källa: Prevention Foto: TT

Annons